Hódmezővásárhely Kozmetika

Tetoválás eltávolítás YAG lézerrel

 

Ma már nem kell egész életen át viselni a megunt vagy elrontott tetoválásokat.
Egy tetoválást le lehet takarni egy új szebb mintával, melyben nagy segítséget nyújt halványítással vagy eltávolítással a lézer.

Lézeres kezelés technika jelenleg nem képes a tetoválások 100%-os eltávolítására.

 

A lézeres kezelés lehetőséget ad arra, hogy:

  • Többszöri kezeléssel fokozatosan kihalványíthassuk nem kívánt tetoválást, ezzel majdnem teljesen eltávolítva. Alig látható állapotig el lehet távolítani a tetoválást!
  • Vagy halványítással előkészíteni a felületet egy új tetoválásra mely eltakarhatja a régit. Ez azért hasznos, mert egy régi tetoválás nagyban korlátozza az új tetoválás lehetőségeit takarás esetén. Mindenképpen jóval sötétebb színeket kell használni, nagyobb felületen a korábbinál. Valamint nem lehetséges akármilyen mintával úgy takarni a régit hogy az alatta ne látszódhasson. Ebben nyújt nagy segítséget a lézer általi korábbi minta halványítása.

 

Fájdalom? Hegek? Működése:

A modern új technológiás lézeres tetoválás eltávolító gépek, valamint az általunk is használ gép a régi típusokkal ellentétben már nem okoznak komoly fájdalmat, és hegeket sem okoznak!

 

Teljesen biztonságos!

A lézersugár csak a tetováló festékkel lép reakcióba, azoknak molekuláit “szétrobbantva” így azok már képesek felszívódni a szervezetben és eltávolíthatóak. Sima bőrfelületen nincs reakció.
A tetoválások eltüntetésére leginkább alkalmas berendezés a Q-kapcsolt Nd:YAG lézerkészülék. A berendezés nagyon rövid fényimpulzusokat ad le, melyek energiája olyan gyorsan melegíti fel a festékszemcséket, hogy azok szinte anélkül robbannak szét, hogy a környező bőr túlságosan felmelegedne – így elkerülhető a hegképződés is.

 

Hány alkalom? Hatékonyság?

A tetoválás takaráshoz szükséges meghalványítása optimális esetben ( lásd. Lentebb  Befolyásoló tényezők) egy alkalom is elegendő lehet.

A tetoválás eltávolítása több lépésben, több kezelés alkalmával lehetséges. A lézersugár először a felszíni festékrétegen tudja kifejteni hatását, és körülbelül 3 hét várakozási idő elteltével tűnik el. Ezt követően kerülhet sor az újabb kezelésre, amikor mélyebbre hatol a lézer, majd újra pár hét alatt szívódik fel az ekkor kezelt festékmennyiség.

A beavatkozásokat addig szükséges ismételni, míg a festék teljesen el nem tűnik a bőrből. A kezeléssorozat alatt a tetoválás egyre világosabbá válik, majd fokozatosan eltűnik (ez főleg a fekete tetoválásokra igaz).

A lézerkezelés akkor folytatható amikor az előző alkalom miatt fellépő bőrreakció, hámlás már befejeződött. A tetoválás végleges eltüntetéséhez átlagosan 4-8 kezelés indokolt, színes tetoválások esetén több is lehet. A kezelések száma függ a festék minőségétől, a bőr alá juttatott mennyiségétől és a bevitel mélységétől.

 

A kezelés gyakorisága több tényezőtől függhet, pontosan nem megállapítható hány kezelés szükséges a kívánt mértékű halványításig.

Kezelés hatékonyságát-gyakoriságának szükségességét befolyásoló tényezők:

  • Mennyire mélyen van a festékréteg a bőrben
  • Hány réteg festéket kívánunk kihalványítani
  • Mennyire régi, milyen típusú festéket kívánunk kihalványítani
  • Színes , fekete, vagy fehér tetoválást kívánunk kihalványítani
  • Bőrtípus

Színes tetoválások után a fehér tetoválások távolíthatóak el a legnehezebben. UV festékkel készült tetoválás pedig egyáltalán nem távolítható el.

 

Kezelés időtartama, nagysága:

Egy kezelés összefüggő felületen 15percet vesz igénybe, tenyérnyinél nagyobb felület kezelése nem javasolt. A bőr túlerőltetése gyulladáshoz vezethet.
Egymástól különálló felületeket szünetekkel lehetséges egy alkalom alatt is kezelni.

 

Kezelés előtt:

Kezelés előtt javasolt a megelőző napokban krémezni a kezelendő felületet hogy bepuhulhasson.

Közvetlenül kezelés előtt ne használjunk kozmetikumot!

Kezelés előtt ne fogyasszunk alkoholt!