Hódmezővásárhely Kozmetika

Mikrodermabrázió – bőrcsiszolás

 

A mikrodermabrázió  bőrcsiszolást jelent, melynek során a bőr legfelső, elhalt hámrétegét távolítjuk el.

Testünket bőrünk védi a külső hatásokkal szemben. Véd mechanikai hatásokkal szemben, a káros fénysugarak ellen, biztosítja állandó testhőmérsékletünket, kiemelten fontos védelmet biztosít a kórokozókkal és vegyi anyagokkal szemben is. A barrier (akadály) funkciónak köszönhetően így nem tudnak felszívódni a káros anyagok.

Ez a védelem megakadályozza a bőr számára szükséges anyagok, tápláló készítmények bejutását is a mélyebb rétegekbe. Ezért hiába kenjük be magunkat a legkiválóbb krémekkel, hatásukat nem tudják látványosan, és tartósan kifejteni, mivel a hatóanyagok nagy része képtelen felszívódni, és nem jut le a bőr mélyebb rétegeibe, ahol a még életképes sejtek igazán hasznosítani tudnák.

A bőr élettani tulajdonsága, hogy folyamatosan új sejteket termel. Mégpedig olyan formában, hogy az alsóbb rétegekben keletkező új sejtek, a bőr felszíne felé vándorolnak, közben fokozatosan elhalnak, kiszáradnak, majd normál esetben leválnak, hámlás formájában.  (elszarusodás folyamata) Ez a “hámlási” folyamat azonban viszonylag kevés embernél zajlik le ilyen tökéletes formában.

Arcunkat és a testünket borító bőrfelületen lévő elhalt sejtjeinket testünk folyamatosan  pótolja új sejtek létrehozásával. A mikrodermabráziós kezelés felgyorsítja ezt a folyamatot azáltal, hogy eltávolítja ezeket az elhalt sejteket és jelentősen felgyorsítja az új, friss bőrsejtek kialakulását.
Ennek eredményeképpen a szükséges hatóanyagok mélyebben fel tudnak szívódni és a bőr egészségesebb és frissebb lesz, valamint ha a mikrodermabráziós kezelést több alkalommal megismétlik, a sejtek állandó megújulásának eredményeképpen csökken a ráncok, hegek mélysége, akár el is tűnhetnek.

Az életkor előrehaladtával, ez a hámlási folyamat fokozatosan lelassul, ezáltal a bőr megvastagszik, érdesebb tapintásúvá válik. A bőrfelszín megvastagodása előfordulhat fiatalabb korban is, leginkább a zsíros bőrtípusok velejárója, de különböző bőrbetegségek is okozhatják.

A mikrodermabrázió egy bőrmegújító kozmetikai kezelés. A kezelést követően lényegesen könnyebben tudnak bejutni a kozmetikai hatóanyagok a mélyebb rétegekbe, mivel a felső, elhalt hámréteg nem akadályozza bejutásukat, és nem szívja fel az értékes összetevőket. Ezért a kozmetikai kezelések – tű nélküli mezoterápia, ultrahang stb – hatékonyságát nagy mértékben fokozza, ha a kezelés előtt végezzük.

A mikrodermabráziót minden kozmetikai kezelés előtt célszerű alkalmazni.

A kezelés időtartama 30-50 perc

A komplett kezelés tartalmazza a mikrodermabráziót, a bőr táplálását a megfelelő pakolással, és igény szerint masszázst.

A szolgáltatás ára:

4.000Ft/ alkalom

5.500Ft/ alkalom masszírozással