A dermaroller kezelés alapvetően egy kollagén indukció

A kollagén a bőr kötőszövetének egyik legfontosabb összetevője. Az irharéteg kollagén tartalma szolgáltatja a bőr merevségét, tónusosságát. A kor előrehaladtával e fehérje jellegű anyagok vízmegkötő képessége fokozatosan csökken, a peptidláncok darabjaira szakadnak. A folyamat eredményeképpen kötőszöveti petyhüdtség alakul ki, melynek kezdetekben finom majd mélyrétegi ráncosodás tüneteit mutatja.

A rollerekre illesztett 75, 200 vagy 500 mikrótűk apró sebeket ejtenek kollagén rosthálózatban, és a szervezet természetes önregeneráló folyamatát beindítva a sérült fehérjék újratermelődnek. Az újratermelődés folyamata megfelelő C-vitamin ellátottság esetén akár a kúrakezelés utáni hónapokban is fennállhat. A rolleres kezelések hosszútávú eredményei elsősorban erre a tényre vezethetők vissza.

A kollagén képződése egyénfüggő. Függ a kortól, genetikai adottságtól, immunrendszerünk állapotától, tű hosszától,  étrendtől és az általános állapottól. Azonban tapasztalati úton bizonyított tény, hogy minden bőrtípus esetén kiváló eredményeket produkál.

A dermaroller kezelés hatékony eljárás a transzepidermális hatóanyag bejuttatásra.

A bőr elsődleges feladata, hogy megvédje testünket a külső hatásokkal szemben. Ez az oka annak, hogy számos külsőleg használt készítmény hatóanyaga nem szívódik fel tökéletesen a szarurétegen keresztül, így csak csekély mennyiségben jut a kellő mélységbe, ahol látványos eredményt tudna produkálni.

A bőr megszúrása átmenetileg áttöri ezt a védőréteget, és levetővé teszi a nagy mennyiségű hatóanyag adszorpciót.  A mikrotűk által steril csatornák képeződnek, melyeken keresztül a kezeléshez kívánt steril hatóanyagokat eljutnak a problémás sejtekhez, ahol aztán látványos és tartós eredmény produkálva fejtik ki hatásukat. Ezek a mikrocsatornák egy órán belül spontán bezáródnak.

A kezelés előnye, hogy semmilyen káros mellékhatása nincs, minimális fájdalommal jár. A felhám regenerációja a kezelést követő 7 napban megtörténik.

Kezelést az alábbi esetekben nem végezhetünk:

  • várandósság és szoptatás
  • pikkelysömör
  • autoimmun betegségek
  • keloid hajlam
  • lázas állapot
  • véralvadást gátló gyógyszerek szedése
  • herpesz
  • aktív akne esetén

Kúraszerű alkalmazása javasolt, kifejezetten a téli hónapokban!

Minden vendégnek – higiéniai okokból- saját rollerrel kell rendelkeznie, ezért annak ára az első kezeléskor kerül felszámolásra.

A kezelés időtartama:  90perc

A szolgáltatás ára: 12.500Ft  A dermaroller ára : 4700Ft