Zsukozmetika
 
Látogatóink száma: 1316 (Ma: 1)

 
 
 

IPL technológia: Intenzív Pulzációs Fény 
Villanófény

 

 

 

 

           A tartós szőrtelenítés legmodernebb eljárásai közé tartozik, amely alapja a szelektív fototermolízis elmélete, mely szerint a melanin szelektív módon nyeli el a fényt. A kibocsátott fényenergia a szőrszál és a szőrtüsző pigment (melanin) tartalmában nyelődik el, és átalakul hőenergiává. A szőrszál növekedése három fázisból áll. Ezek a ciklusok az anagén (növekedési), a katagén (átmeneti) telogén a (nyugvó) szakasz.

 

 

  Az anagén növekedési fázisban a szőrtüszők a hőenergia hatására károsulnak, inaktívvá válnak. A pulzációs fény speciálisan összetett, ezáltal biztosítja az ún. termorelaxációt, így a szőr körül a szövetek nem hevülnek fel, a bőr sértetlen marad. Aktív, növekedési szakaszban végezhető el.
           A melaninképződés a növekedési szakasz jellemzője.   Ez az oka annak, hogy eredményes epiláció az élettanilag aktív, növekedési szakaszban végezhető el.
           A kezelések száma függ a bőr és a szőr színétől, milyen fázisban van a szőr növekedése, és a páciens fiziológiai állapotától.

 

    Az IPL készülék ablakos kezelőfejét a bőrre helyezve villanófényt (rövid idejű fényvillanást) bocsát ki, melynek hatására az IPL fényenergiája a bőrben, különösképp a szőrtüszők pigment-állományában (melanin) nyelődik el. A fényenergia hővé változik, a szőrtüsző mélyén roncsoló hatást végez, és megakadályozza, hogy a szőrtüsző újabb szőröket termeljen. Ezzel a módszerrel csak az anagén (növekvő) fázisban lévő szőrök kezelhetők, mivel csak ezek a szőrök termelnek melanint. A kezelés alatt nem történik változás, az elhalt szőr kb. 2 hét után kezd kihullani.

 

 

                                                                    

                                    IPL szőrtelenítés – előnyök

 

 • Tartós hatás: a több hónapos kezeléssorozatot követően tartós szőrtelenséget lehet elérni, mely évekig is tarthat, és megfelelő utókezelésekkel fenntartható
 • Fájdalommentes: a kezelések nem kellemetlenek, mint a gyantázás vagy az epilálás.
 • Az IPL szőrtelenítő gépek egy villanással többszörös nagyságú bőrfelületet tudnak kezelni, akár 180-200 szál szőrt is.
 • Szelektív hatású, azaz csak a szőrszálakra hat, a környező bőr nem sérül meg, mint pl. a gyantázásnál.
 • Nincsenek mellékhatásai: az IPL szőrtelenítés nem vált ki allergiás reakciókat. Az intim szőrtelenítés sem akadály az IPL-nek.
 • Nem kíséri szőrbenövés, mint a gyantázást, csipeszelést, sőt gyulladáscsökkentő hatású, a korábbi szőrtüszőgyulladásokat, bőrirritációt is megszünteti.

                                   

 

                     Villanófényes lézeres szőrtelenítés kezelés után

 • Óvjuk a bőrt UV sugárzástól 1 hétig (napozás, szolárium)   további 2 hétig fényvédő krém használata ajánlott!
 • Ne alkalmazzunk forró fürdőt, szaunát 48 órán át!
 • Ne tartózkodjunk erősen klórozott vízben!
 • Ne alkalmazzunk bőrhámlasztást egy hétig!
 • Ne epiláljuk a kezelt területet (gyantával, csipesszel, vegyszerrel) 2 hétig vagy a következő kezelésig!
 • Korai bőr reakciókat (enyhe bőrpírt) ne kezeljük! Ezek csupán   átmenetiek.

 

 

                                                                         

 

                                                                 

                                                                 www.zsukozmetika.hu